CeBIT 2014 - New Perspectives in IT Business

6.2.2014

Hannover/ Německo 10. - 14. března 2014

IT. Business. 100%.

Veletrh CeBIT je předním mezinárodním obchodním veletrhem pro celosvětovou branži informačních a telekomunikačních technologií doprovázeným odbornými konferencemi. Trvalý rozvoj veletrhu bude patrný i na CeBIT 2014. Dosavadní čtyři platformy budou přeneseny do osmi tématických oblastí, v jejichž rámci bude rozšířena nabídka pro speciální cílové skupiny a dále bude posílen program konferencí. CeBIT Global Conferences 2014 se budou konat v samostatné hale č. 8.

Veletrh CeBIT se do budoucna ještě více zaměří na aktuální megatrendy. Stane se tak platformou pro přenos know-how a globální dialog celé branže. Díky zvýrazněnému tématu „Datability“ se veletrh CeBIT 2014 stane ústřední tribunou pro prezentace a diskuse, během nichž bude poukázáno na rozmanité možnosti inteligentního přístupu k velkým množstvím dat.

Veletrh bude nově probíhat od pondělí do pátku. Návštěvníci budou moci v rámci vstupného na výstavišti a v halách využívat síť WLAN. V ceně vstupenky je obsaženo i využívání šatny.

Na veletrhu CeBIT 2014 se očekává účast více než 4.000 vystavovatelů. Předchozí veletrh navštívilo 230.000 návštěvníků z více než 120 zemí. Na CeBIT 2013 se akreditovalo více než 4.500 novinářů ze 67 zemí.

Partnerskou zemí veletrhu CeBIT 2014 je Velká Británie. Další informace na www.cebit.com.

Další informace:

Ing. Eva Václavíková

zastoupení Deutsche Messe v ČR
Myslbekova 7
tel. + fax: 220 510 057
e-mail: info@hf-czechrepublic.com
www.cebit.com

100procentní byznys – další důsledný rozvoj veletrhu CeBIT

Trvání veletrhu do budoucna od pondělí do pátku.

Hannover. Přes své jednoznačné postavení přední obchodní události informačních technologií a pevné spojení výstavy a konference usiluje veletrh CeBIT jako nejvýznamnější akce digitálního hospodářství o další růst.   „Silné jádro veletrhu CeBIT chceme dále důsledně rozvíjet,“  řekl Oliver Frese, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG zodpovídající za veletrhy CeBIT, v Hannoveru.  „Do budoucna stoprocentně sázíme na byznys. V zaměření veletrhu CeBIT se tak řídíme přesně přáním našich zákazníků.“

Veletrh CeBIT se v minulých letech  stále více vyvíjel  jako mezinárodní odborný veletrh pro celosvětovou branži informačních a telekomunikačních technologií, řekl O. Frese.  V minulých letech  tak plynule stoupal podíl profesionálních návštěvníků a na minulém veletrhu dosáhl 82 procenty nové špičkové hodnoty. Každý třetí odborný  návštěvník je ve svém podniku součástí vrcholného managementu.   60 % odborných návštěvníků z více než 100 zemí navštěvuje výhradně jen CeBIT a žádnou další akci branže informačních technologií.  Tyto faktory vedly k velké spokojenosti vystavovatelů, kteří zaznamenali, co se týká obchodních kontaktů, převážně nejvyšších hodnot.   K dalšímu rozvoji veletrhu O. Frese poznamenal:  „Veletrh CeBIT je  předním mezinárodním obchodním veletrhem s odbornými konferencemi a tuto jeho pozici chceme dále upevňovat.“

Trvalý další rozvoj veletrhu CEBIT tak bude patrný i v příštím roce.   „Abychom vystavovatelům a návštěvníkům umožnili jasně se orientovat, vytvoříme osm tematických oblastí, v jejichž rámci bude dále rozšířena nabídka pro speciální cílové skupiny a dále posílen program konferencí,“ řekl dále O. Frese.

Dosavadní čtyři platformy budou přeneseny do tematických oblastí, které jsou na trhu určující a mají velký význam mají pro všechny řídící pracovníky s rozhodujícími kompetencemi, kteří jsou zapojeni do digitálních podnikových procesů. Enterprise Resource Planning & Data Analysis, Enterprise Content Management, Web & Mobile Solutions, IT Services, Security, Communication & Networks, Infrastructure & Data Centers a Research & Innovations.

Tyto tematické oblasti doplní nabídka pro cílové skupiny.  Global Sourcing Area for Devices & Accessories pokrývá celé spektrum od komponent přes periferiferní až po koncová zařízení a je určena především pro nákup a obchod.   Nadále bude součástí veletrhu přehlídka Planet Reseller se speciální nabídkou pro obchod. Přehlídka Public Sector Parc je i tentokrát určena pro veřejnou správu.  Výrazně se rozšíří oblast věnována náboru a mládeži: Přehlídka Initiative TectoYou, která se na veletrhu CeBIT uskutečnila poprvé v roce 2013 a jejímž cílem je získat mládež pro branži IT, bude rovněž rozšířena.

Rozsáhlá nabídka CeBIT Global Conferences s více než tisícovkou seminářů, přednášek a fór ve veletržních halách bude uspořádána s větší logikou a přehledněji.   „Už řadu let je veletrh CeBIT současně největší světovou konferencí věnovanou informačním technologiím. Propojením témat a jejich správným výběrem chceme jeho sílu ještě více zdůraznit,“ prohlásil O. Frese.

Veletrh CeBIT se do budoucna ještě více zaměří na aktuální megatrendy, které chceme nalézat společně s renomovanými zástupci průmyslu - vystavovateli i uživateli.  Tím veletrh CeBIT ke každoročně se měnícímu toptématu navíc založí hlubokou tematickou diskusi o trendech a díky konferenční nabídce se o to více stane platformou pro přenos know-how a globální dialog celé branže.

Abychom ještě více zdůraznili obchodní zaměření veletrhu CeBIT, posouvá se od příštího roku průběh  akce.   „Veletrh CeBIT se bude nadále konat v březnu, abychom podpořili podniky při jejich startu do nového obchodního roku.  Do budoucna však bude probíhat od pondělí do pátku.“ A tak veletrh CeBIT 2014 začne 10. března a  své návštěvníky bude moci uvítat až do 14. března.

Veletržní správa Deutsche Messe navíc výrazně rozšíří servis na výstavišti.  Návštěvníci budou moci na výstavišti a v halách  využívat síť   WLAN zdarma. V ceně je obsaženo i využívání šatny. Jednodenní vstupenka na veletrh CeBIT stojí 60 euro.

Prezident odvětvového svazu  BITKOM, prof. Dieter Kempf, uvítal zdůraznění obchodního charakteru veletrhu CeBIT a s tím související opatření.   „Další rozvoj veletrhu CeBIT má naši důraznou podporu. Stoprocentní zaměření na obchod je dobrým a důsledným krokem, který je příslibem dalšího růstu. Silné jádro veletrhu CeBIT bude tak ještě silnější.   Vystavovatelům, kteří do své účasti na veletrhu CeBIT investují i několik milionů euro, jde v Hannoveru více než kdykoliv předtím o obchod.“

Jan Geldmacher, CEO společnosti Vodafone Global Enterprise a předseda veletržního výboru CeBIT dodal: „Jsme rádi, že nám vystavovatelům veletržní správa Deutsche Messe umožnila výrazně se zapojit  do dalšího rozvoje veletrhu CeBIT.  Celá akce tak bude do budoucna obsahově a strukturálně přesně odpovídat zájmům vystavujících podniků.“

Další tiskové informace a fotografie naleznete na adrese: www.cebit.de/presseservice.